Het is weer tijd voor een makkelijke maandag. Deze pasta pesto met kip moet je een keer geprobeerd hebben, mijn favoriet. Ik wil je laten zien dat gezond eten superlekker en simpel is. Ga jij hem proberen?
Pasta pesto met kip (2 personen)
Wat heb je nodig:
1 eetlepel olijfolie
130 gram volkoren pasta
200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
250 gram cherrytomaatjes
3 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten
handjevol rucola
20 gram Parmezaanse kaas
peper en zout
Hoe maak je het:
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd een kruisje in de onderkant van de tomaatjes. Zet de tomaatjes 12 minuten in de oven.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Doe ze in een schaaltje en verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilet met wat peper en zout gaar.
Giet de pasta af en meng dit door de kipfilet, samen met de pesto en pijnboompitten. Verdeel het over 2 borden en top je pasta met de tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? Wil je lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, je ideale gewicht bereiken en je meer in balans voelen? Dan is de Foodilove Members’ Club perfect voor jou! Klik hier voor meer info.
Heeeeerlijk zomers recept