Voor Koken met aanbiedingen deze week maakte ik een preworkout pasta met kip, romige prei en oranje puntpaprika. Het recept vind je hieronder.
Perfect voor het sporten aan. Ik gebruikte voor dit recept zelf thuis speltpasta helaas hebben ze dit niet bij de Lidl maar zo maak je het gezonder.
De pasta is lekker gevuld met verse groente. Mijn voorkeur gaat niet uit naar zo’n zware maaltijd als diner, maar als je wat extra sport energie nodig hebt is hij prima.
Pasta met kip, romige prei en oranje puntpaprika
Wat heb je nodig:
– 3 el olijfolie
– 300 gr. penne of speltpasta
– 400 gr. kipfilet
– 400 gr. kastanjechampignons
– 2 preien> aanbieding
– 2 zakjes oranje puntpaprika
– 250 gr. low fat soft cheese with chives> ligt in de koeling van Goldessa Lidl
– handjevol verse basilicum blaadjes
– 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
– peper en zout
– 3 el olijfolie
– 300 gr. penne of speltpasta
– 400 gr. kipfilet
– 400 gr. kastanjechampignons
– 2 preien> aanbieding
– 2 zakjes oranje puntpaprika
– 250 gr. low fat soft cheese with chives> ligt in de koeling van Goldessa Lidl
– handjevol verse basilicum blaadjes
– 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
– peper en zout
Hoe maak je het:
1. Zet een pan ruim water op met een drupje olijfolie en zout. Kook de pasta volgens de verpakking.
2. Snijd ondertussen de prei, champignons en puntpaprika in ringen en de kip in reepjes.
3. Verhit 2 el olijfolie in een wok of braadpan en bak de kipfiletblokjes voor 5 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
4. Voeg de prei, champignons en punt paprika toe en bak het geheel nog 5 minuten.
5. Zet het vuur laag en voeg als laatste de soft cheese erbij en roer het geheel goed door.
6. Verdeel de pasta met de saus over de borden en garneer met verse basilicum en de Parmezaanse kaas.
1. Zet een pan ruim water op met een drupje olijfolie en zout. Kook de pasta volgens de verpakking.
2. Snijd ondertussen de prei, champignons en puntpaprika in ringen en de kip in reepjes.
3. Verhit 2 el olijfolie in een wok of braadpan en bak de kipfiletblokjes voor 5 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
4. Voeg de prei, champignons en punt paprika toe en bak het geheel nog 5 minuten.
5. Zet het vuur laag en voeg als laatste de soft cheese erbij en roer het geheel goed door.
6. Verdeel de pasta met de saus over de borden en garneer met verse basilicum en de Parmezaanse kaas.
Enjoy!