Deze pasta à la Foodilove is één van mijn favoriete pastagerechten. Het is verse tagliatelle met gerookte zalm, spinazie en tomaatjes. De kruidenkaas maakt het heerlijk romig. Mijn vriend maakte het voor me toen we elkaar net leerden kennen, dus een heerlijk gerechtje van ons samen! Toen maakte hij het nog met spinazie à la crème boursin uit de diepvries. Daar heb ik natuurlijk even verandering in gebracht 😉
Ik maak deze pasta met spinazie, gerookte zalm en tomaatjes maar voor hem doe ik er spekjes door. Dus er zijn allerlei combinaties mogelijk. Het leuke is dat ik 2 week geleden de nieuwe Allerhande foodbox mocht reviewen en er een soort gelijk recept in zat. Smullen voor ons dus!
Wel is het een pasta die uit flink wat calorieën (meer dan 600) bestaat dus wanneer ik hem eet hou ik er wel de rest van de dag rekening mee. Ik ben benieuwd, wat is jullie favoriete pasta combinatie? Laat je een reactie achter?
Pasta à la Foodilove (2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– verse tagliatelle
– 2 sjalotjes fijn gesnipperd
– 300 gr. gewassen verse spinazie
– 3/4e bakje kruidenroomkaas met van bv. AH of Boursin
– handjevol kleine tomaatjes gehalveerd
– 4 plakken gerookte zalm in stukjes
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Breng een ruime pan met water aan de kook met een beetje olijfolie en zout voor de pasta. Kook de pasta kort in 4 minuten gaar en laat dit uitlekken.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes kort aan. Voeg de spinazie in delen toe en laat dit slinken. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat dit binnen een paar minuutjes smelten. Voeg als laatst de zalm en de tomaatjes toe en breng alles op smaak met peper en zout. Meng als laatst de pasta door de saus.
Enjoy!
Waarom geen spinazie à la crème boursin uit de diepvries? Waarom is verse spinazie ook met Boursin minder gezond? Mijn kids houden gewoon niet zo van bladgroentes en spinazie uit de diepvries lusten ze wel….