Wat is er lekkerder dan een easy pasta? Ik ben gek op lekkere snelle receptjes en met dit recept laat ik je zien dat de simpelste pasta, met de minste ingrediënten de lekkerste zijn! In een handomdraai heb je deze pasta pappardelle met pesto op tafel en je kun je lekker gezond genieten!
Tip: ik heb deze parpadelle met pesto met een varkenshaasje gegeten, maar hij is vegetarisch ook super lekker!
Pappardelle met pesto
Wat heb je nodig (2 personen)
– grillpan en wok
– olijfolie extra vierge
– 1 teentje knoflook
– 125 gr. (verse) pappardelle
– 200 gr. varkenshaas
– 50 gr. homemade of biologische pesto ah
– handjevol cherry tomaatjes gehalveerd
-125 gr. champignons in kwarten gesneden
– Italiaanse kruiden
– Parmezaanse kaas geraspt
– handjevol basilicum blaadjes
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en bestrooi hem met peper, zeezout en Italiaanse kruiden.
Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de varkenshaas zodat hij bruin van buiten is en medium van binnen. Haal hem uit de pan en laat hem nog even rusten. Snijd vervolgens de varkenshaas in mooie plakken.
Snijd de knoflook in fijn en verhit een el olijfolie in een wok en bak de knoflook, champignons en tomaatjes hierin. Breng dit op smaak met wat peper en zeezout. Voeg hier de pasta aan toe en roer de pesto erdoorheen. Voeg evt nog wat kookvocht toe om het iets smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over 2 borden, samen met de varkenshaas, Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.
Enjoy!