I love risotto! Eigenlijk ben ik verliefd op de Italiaanse keuken, van antipasti tot overheerlijke pasta’s.
Tijdens het openingsweekend van Dille & Kamille te Groningen heb ik heel veel (3 dagen) risotto staan koken, dus een beetje prof ben ik nu wel haha 😉
Als je de kans hebt haal dan zeker je risotto bij Dille & Kamille. Ze zijn echt overheerlijk en wat ik het belangrijkste vind puur. Je hoeft maar weinig toe te voegen aan de risotto de smaak is perfect. Er zijn veel verschillende soorten risotto te verkrijgen bij Dille, mijn favorieten zijn groene asperge met tuinerwtjes en safraan met mango en gedroogde ham. Heerlijk in combinatie met goede Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Deze week maakte ik deze paddenstoelen risotto, paste wel bij dit druilerige weer vond ik. Hier thuis zijn we er gek op. Het lijkt misschien een beetje een herfstachtig recept maar ik kreeg veel reacties op mijn foto. Risotto is wel erg machtig dus ik vind het lekker om er een frisse salade bij te serveren.
Eigenlijk is risotto maken erg makkelijk zolang je maar in de buurt blijft en goed oplet. Hebben jullie het al eens geprobeerd?
Paddenstoelen risotto (4 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 300 gr. risotto rijst
– scheutje witte wijn (optioneel)
– 1,5 liter bouillon (ik gebruik vaak kip)
– 150 gr. paddenstoelen melange met verse kruiden (seizoen AH)
– 200 gr. worteltjes en doperwtjes (verse mix)
– 50 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
– versgemalen peper
Hoe maak je het:
Zet een pan met ruim water op en kook de worteltjes en doperwtjes 10-12 minuten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Breng de bouillon aan de kook en verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook kort aan en voeg de risotto toe.
Bak de risotto op middelhoog vuur totdat de rijstkorrels ‘glazig’ zijn. Voeg de witte wijn toe en laat alles zachtjes koken totdat de wijn opgenomen is. Voeg telkens 1 soeplepel bouillon toe aan de risotto totdat het vocht weer is opgenomen. Herhaal dit totdat de risotto rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Maak de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze wat fijner.
Roer tijdens de laatste 5 minuten de paddenstoelen en groente erdoor. Haal de pan van het vuur wanneer de risotto gaar is en al het vocht verdampt is.
Breng de risotto op smaak met versgemalen peper en de Parmezaanse kaas.
Enjoy!
Mmm, lekker!
Dat ziet er heerlijk uit!