Food i love zijn zeker overnight oats. En wat zijn ze hot op dit moment!
Havermout met vers fruit, noten en zaden voor de snelle ontbijter.
De voornaamste reden dat ze zo populair zijn is omdat ze super gezond zijn.
Overnight oats zijn havermoutvlokken die een nachtje geweekt hebben in bv. amandel of soja melk.
Havermout bevat ontzettend veel vezels die voor een goede vertering zorgen. Het heeft een lage glycemische index wat zorgt voor een langer voldaan gevoel.
Het leuke is dat je er kunt er eindeloos mee combineren. Onderstaand mijn favoriete ontbijt op dit moment.
Ontbijt voor 1 persoon:
– 30 gram havermoutvlokken
– 1 el gemengde zaden bv chia, lijn of sesamzaad
– 1 el rozijnen
– 1 tl kaneelpoeder
– 200-250 ml amandel of sojamelk
– topping naar keuze
Zo maak je het:
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg hierna de melk toe roer het nog een keer door en zet het afgedekt in de koelkast.
De volgende morgen ren je naar de koelkast voor je heerlijke dikke smurrie. Roer het nog even door en voeg de topping naar keuze toe.
Variatietips voor toppings zijn om bv. hazelnoten toe te voegen, geraspte kokos, plakjes banaan, cacao nibs of gehakte pure chocolade. Wanneer je een eetlepel griekse yoghurt of magere kwark toevoegt wordt het geheel iets romiger.
Enjoy!
Vandaag gegeten en erg lekker. Bij mij was het ook nog een beetje te dun en vond het koud ook niet zo lekker. Dus heb het nog eventjes een beetje opgewarmd in een pannetje. Toen de stukjes chocolade (puur 92%) daarna toegevoegd en die smolten nog een beetje, mmmm heerlijk!
Goedemorgen,
Welke kleur verpakking is het van quaker groen of rood? Je moet de groene hebben want die rode is de snelle en daar zitten nog veel toevoegingen in.
Ik gebruik de amandelmelk van Alpro uit de koeling.
Heb je het nog een keer geprobeerd? Bij mij is het nl nog nooit fout gegaan.
Gr. Marleen
Hoi Marleen,
Het is gewoon nog dun.
Ik gebruik de havermout van Quaker en Alpro Soja light…misschien is dat het?
Wat voor havermout gebruik je?
Hallo Wilma,
Is het nog net zo dun als de melk of wel lobbig?
Ik maak het wekelijks en het wordt wel dik.
Gr. Marleen
Hoi Marleen,
Ik heb me precies aan het recept gehouden maar had geen dikke smurrie maar nog een dunne. Hoe kan dat?
Heb je enig idee?
Groet,
Wilma