Ohh…wat slaat het weer ineens om heh? Een van mijn favo gerechten op regenachtige dagen is deze zelfgemaakte ovenschotel met witlof, ham en kaas. Mijn moeder maakte dit vroeger altijd en ik vind het nog steeds heerlijk. Ik ben gek op ovenschotels, super simpel en perfect voor het hele gezin!
Ovenschotel met witlof, ham en kaas (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken.
– 4 stronken witlof
– 8 plakjes ham
– 1 el mosterd
– scheutje (plantaardige) melk
– klontje roomboter
– 100 gram geraspte kaas
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en breng 2 pannen met aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de witlof en halveer de stronken in de lengte. Kook de witlof met zout in 6 minuten gaar. Giet af en laat het goed uitlekken. Rol om iedere strok witlof een plak ham.
Giet de aardappelen af en voeg de mosterd, melk en roomboter toe en stamp dit tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal en verdeel de witlof hierover. Bestrooi de witlof met de geraspte kaas en plaats de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!