I love dadels, zo lekker zoet en karamelachtig van smaak. Dit taartje met verse dadels, koekjes en kokos is in één woord goddelijk! Deze no-bake dadeltaart stond al een tijdje op mijn blog. Hendrika heeft hem in een nieuw jasje gestoken en deze supermooie foto gemaakt. Ook zij vond hem heerlijk en het is zo jammer dat ze ver weg woont, want ik wilde wel een lekker stukje 😉
No-bake dadeltaart (20 stukjes)
Wat heb je nodig:
– cakeblik en bakpapier
– 125 gram ongezouten roomboter
– 250 gram verse dadels
– 50 gram walnoten
– 100 gram volkoren biscuitjes
– kokosrasp
Hoe maak je het:
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en ontpit ondertussen de dadels en snij ze in kleine stukjes. Breek de koekjes in kleine stukjes en had de walnoten grof. Voeg eerst de dadels aan de gesmolten boter toe en je zult merken dat de dadels zacht worden. Roer dit een paar minuutjes door.
Haal de pan van het vuur en voeg de koekjes en walnoten toe. Roer dit goed door en verdeel je mengsel over een cakeblik met bakpapier. Druk het goed aan met een lepel en zet de dadeltaart minimaal 2 uur in de koelkast om af te koelen. Bestrooi de dadeltaart met kokosrasp voor het opdienen en snij hem in kleine blokjes.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht. Deze mooie foto is gemaakt door Hendrika!
Enjoy!
Ik schrok wat vd hoeveelheid boter en heb 50 gram boter gedaan + 1 avocado. Het eindresultaat was precies zoals op je plaatje, en verrukkelijk!
Mogelijk ietsjes kleffer maar als je het vanuit de koelkast serveert, alsnog goed stevig.
Hij is heerlijk. Al een paar keer gemaakt. Snij hem in dunne repen en bewaar hem in eenplastic doos in de koelkast. Blijft zo lang goed, en stevig.
Wat gebeurt er met de bruine suiker die in het recept vermeld staat?
Wat leuk dat je mijn recept hebt gebruikt! Ik ga hem ook een keer op deze manier maken 🙂
Kun je ipv biscuitjes ook amandelmeel gebruiken?