Ik vind het heerlijk om op een regenachtige zondagmiddag te bakken. Gisteren heb ik deze heerlijke nectarine ricottacake gemaakt. Ik had een paar dagen geleden al bedacht dat ik deze cake wilde maken aangezien ik nog een aantal nectarines had.
Enige tijd geleden bakte ik een soort gelijke cake met blauwe bessen. Eigenlijk kun je met de basis van deze cake allerlei fruit gebruiken als topping.
Nectarines zijn heerlijk zomerfruit en vooral in combinatie met deze smeuïge cake. Een zomerse guilty pleasure dus!
Ingrediënten voor 1 cake
– ovenschaal
– bakpapier
– 150 gr. zelfrijzend bakmeel
– 150 gr. kristalsuiker
– 3 eieren
– 150 gr. roomboter (ongezouten) op kamertemperatuur
– 250 gr. ricotta
– 5 nectarines
– rasp van 1 citroen
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Klop de boter samen met de ricotta, de suiker en de citroenrasp romig.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat het ei volledig is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en een snufje zout. Meng alles tot een egaal beslag.
Was de necatarines, halveer ze en verwijder de pit.
Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel de pruimen hierover.
Bak de cake af in ongeveer 40 minuten. De cake is gaar wanneer je er een saté prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen in de ovenschaal.
Enjoy!
Ziet er heerlijk uit!