Ik ben echt dol op mini quiches! Is het jullie al opgevallen dat er nog weinig vis recepten op mijn blog staan? Dit komt omdat Bas niet zo dol is op vis dus daarom eet ik het thuis niet zo vaak.
Daarom komt er nu verandering in. Vandaar deze twee varianten mini quiches. Ik ben namelijk dol op vis en het is ook nog eens super gezond.
Ik kwam gister deze super mini vormpjes tegen bij de Albert Heijn en ik had nog zalm in huis en dacht daar ga ik iets mee doen. In de meeste quiches zit room maar ik heb een iets gezondere variant gemaakt met hüttenkäse.
Aangezien het weer iets minder is vind ik dit toch een perfect gerecht. Lekker op zaterdag avond met een rood wijntje maar toch licht.
De combinatie van tuinerwtjes, rode paprika, lente-ui en tomaatjes is top. Ik zeg genieten dus, fijn weekend!
Mini quiches (2 stuks)
Wat heb je nodig:
– 2 mini quiche vormpjes
– olie of bakspray om in te vetten
– 3 grote plakken bladerdeeg ontdooid (Lidl)
– 2 el kort gebakken spekjes of 2 plakjes in reepjes gesneden gerookte zalm
– 2 eieren
– 2 el hüttenkäse
– 2 el geraspte kaas
– scheutje (soja) melk
– handjevol tuinerwten (diepvries)
– halve rode paprika
– paar snoeptomaatjes
– 3 lente-ui
– peper en zout
– 1 tl kerriepoeder
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de mini quiche vormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar.
Snijd ondertussen de rode paprika, lente-ui en snoep tomaatjes fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak alle groente inclusief de tuinerwtjes voor ongeveer 5 minuten.
Klop in een kom de eieren los en voeg de hüttenkäse, melk, kerriepoeder, peper en zout toe. Wanneer je twee verschillende mini quiches wilt maken verdeel je het eiermengsel over 2 kommen.
Roer de groente en de kaas erdoor. Plus de zalm en/of spekjes. Vul de vormpjes met het eiermengsel en strooi er eventueel nog wat kaas overheen.
Zet de vormpjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Laat de mini quiches afkoelen, verwijder de vormpjes en serveer ze eventueel met een heerlijk frisse salade.
Enjoy!