Deze mini cheesecake met aardbeien zijn een heerlijke guilty pleasure voor dit pinkster weekend! Ik maakte ze vanochtend voor de familie vanmiddag, super easy en lekker met frisse aardbeien en een bodem van Bastogne koekjes yummie!
Ik kwam dit recept tegen op het blog van leuke recepten, het leuke is dat Sandra een basis cheesecake recept heeft gemaakt en je dit kunt variëren met van alles! Ik gaf er een Foodilove twist aan door ze met aardbeien te maken.
Mini cheesecake met aardbeien (18 stuks)
Wat heb je nodig:
– mixer, muffinbakvorm en papieren muffinvormpjes
– 15 bastogne koeken verkruimeld
– 75 gr. roomboter
– 300 gr. roomkaas (monchou)
– 150 gr. suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eieren
– 200 gr. crème fraiche
– 1 tl maïzena
– snufje zout
– 130 gr. aardbeien
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de boter en meng de verkruimelde koekjes hierdoor. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en schep in elk vormpje 1 grote el koekmengsel. Druk dit mengsel aan met een lepeltje.
Mix de roomkaas los in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix dit goed door elkaar. Mix de eieren er 1 voor 1 door en voeg als laatst de crème fraiche en de maïzena erdoor. Mix het tot een egaal beslag.
Snijd 100 gr. van de aardbeien in kleine blokjes en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en snijd de andere 25 gr. van de aardbeien ook in kleine blokjes. Verdeel dit over de mini cheesecake. Zet ze in de oven voor ongeveer 25 minuten en laat ze even afkoelen voordat je ze minimaal 2 uur in de koelkast laat opstijven.
Enjoy!
Dat is veel te lekker, ben ik bang, hahaha!