Toen ik het recept van deze marmer bananencake zag op het blog leuke recepten van Sandra was is direct om!
Ik wist zeker dat ik deze variatie op een bananenbrood heel snel zou gaan maken. Aangezien het vorig weekend zulk slecht weer was dook ik direct de keuken in.
Ik vind het enorm leuk als ik direct geïnspireerd wordt door een mede foodie. Deze gezonde marmer bananencake vergt wel wat geduld om te maken, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt is het de volgende keer easy.
Deze marmer bananencake is perfect en heerlijk voor je ontbijt of als gezond tussendoortje. Bananenbrood is mijn favoriete snack in het weekend en dit is een super leuke variatie erop. Fijn weekend!
Marmer bananencake (10-12 plakken)
Wat heb je nodig:
– bakspray, bakpapier en cakevorm
– 130 gr. speltmeel
– 130 gr. zelfrijzend bakmeel
– 3 bananen (hou 2 plakjes banaan in de lengte apart)
– 1 ei
– 60 ml plantaardige melk
– 50 ml honing
– 25 gr. cacaopoeder
– 1 tl bakpoeder
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray je cakevorm in en leg er een stuk bakpapier in.
Zeef het spelt,- en zelfrijzend bakmeel in een kom en meng het met het bakpoeder. Mix in de keukenmachine of mixer het ei, de melk, honing en de banaan. Giet het meel bij het mengsel en mix het tot een stevig beslag.
Verdeel het beslag over 2 kommen en voeg aan één kom de cacao en 6 el water toe. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is. Schep vervolgens om en een el van het donkere en lichte beslag in de cakevorm totdat het beslag op is. Neem het uiteinde van een lepel of vork en maak hiermee draaiende bewegingen in het beslag. Van onder naar boven voor het marble effect. Leg als laatst de 2 plakken banaan op het beslag en bak de cake af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten.
Enjoy!
Prachtig om te zien!
Dat ziet er heerlijk uit, Marleen! Mmm 🙂