Vandaag weer mijn eerste post na mijn 2 weken vakantie. Wat was ik gister blij dat ik weer een normaal voedingspatroon kan volgen.
Het eten in Italië was heerlijk maar vooral heel erg koolhydraat rijk. Na elke dag veel pasta en het zelfde ontbijt kan ik nu weer volop genieten van mijn healthy en skinny food.
Gisteravond maakte ik deze heerlijke linzensalade met rode biet en geitenkaas. Je kunt hem als lauwwarme salade eten maar ook koud.
Wat was het koud toen we laat in de avond hier thuiskwamen. Ik zat gisterochtend direct aan herfst gerechten te denken naast alle Italiaanse ideeën die ik heb opgepikt.
Ik had nog linzen in huis en heb een keer een linzensalade met geitenkaas, kappertjes en rode ui gegeten. Hierdoor raakte ik geïnspireerd.
Ook had ik weer enorm veel zin om heerlijk in de keuken te staan na 2 weken. Naast de linzensalade maakte ik pompoensoep en homemade foccacia.
Deze recepten kun je binnenkort uiteraard terugvinden op mijn blog. Deze linzensalade kun je ook eten als lunch maar ik heb hem gisteravond gecombineerd met lamsworstjes.
Linzensalade met rode biet en geitenkaas (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 300 gr. Dupuis linzen
– 400 gr. geraspte bietjes
– 125 gr. zachte geitenkaas
– 20 gr. platte peterselie
– 1 rode ui
– 3 el balsamico azijn
– 50 gr. walnoten
Hoe maak je het:
Kook de linzen voor ongeveer 30-45 minuten giet ze af in een zeef en spoel ze met koud water af. Laat dit goed uitlekken en doe de linzen in een grote schaal. Meng de bietjes met de balsamicoazijn en meng dit door de linzen.
Snijd de ui in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Meng dit ook door de linzen. Verkruimel de geitenkaas en breek de walnoten boven de salade in stukjes.
Enjoy!