Wat een heerlijk en gezellig paasweekend heb ik achter de rug, nu weer back to normal! Aangezien het wel een klein beetje een cheat weekend was pak ik vandaag mijn Personal Body Plan weer op. Vanavond maak ik deze lichte lentesalade met geitenkaas en frambozen. Past perfect bij dit mooie weer, puur genieten!
Deze salade is easy en skinny voor lunch, tussendoor of diner. Ik hou ervan om het zoete van de frambozen te combineren met het hartige van de geitenkaas.
Ik werd geïnspireerd door de Allerhande voor deze lentesalade. Hij staat weer boordevol lente gerechten en happy food. Ik word hier zeker happy van! Licht en gezond eten helemaal mijn ding. Deze lentesalade met geitenkaas en frambozen is heerlijk met een plak geroosterd spelt of zuurdesembrood.
Lentesalade met geitenkaas en frambozen (2 personen)
– 1 zakje veldsla
– paar plakjes zachte geitenkaas
– 8 plakjes gerookte kipfilet
– handjevol frambozen
– 1 avocado in blokjes gesneden
– 3 stengels lente-ui in ringen gesneden
– 3 el olijfolie extra vierge
– 1 el balsamico azijn
– versgemalen peper en zeezout
– evt. 2 el pijnboompitten geroosterd
Hoe maak je het:
Verdeel de veldsla over een mooie schaal en verdeel hierover de frambozen, avocado, lente-ui en geitenkaas. Meng ondertussen de olijfolie en het balsamico azijn tot een dressing. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Verdeel de dressing over de salade en top de salade evt. met pijnboompitten.
Enjoy!