Ik eet elke maand altijd een paar keer samen met een vriendinnetje en allebei zijn we enorme culinaire freaks.
Dus het gaat vaker maar over 1 ding food! Samen proeven we de lekkerste wijnen en bladeren we de hele middag kookboeken door. Ook staan we samen in de keuken om lekkere dingen uit te proberen natuurlijk.
Deze salade hebben we op 1 van de eerste lente dagen samen gemaakt voor de lunch en ik wil jullie het recept zeker niet onthouden. Het is heel simpel, lekker maar vooral vers.
Het geheime ingrediënt zit hem in de dressing namelijk sushi azijn. En we hebben hem in de stralende zon in de tuin opgegeten. Yummie!
Ingrediënten voor 4 pers:
– 1 kropsla
– 1 pakje verse zalm plakken
– handjevol radijsjes
– kappertjes
– 4 hardgekookte eieren
– knoflook croutons
– 1 komkommer
– 2 avocado’s
Dressing:
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel sushi azijn
– peper en zout
Hoe maak je het:
Was de sla, laat deze goed uitlekken en leg het in een grote kom. Snijd de zalm, gekookte eieren en komkommer in stukjes en leg deze ook in de kom.
Verwijder de pit van de avocado, schil deze en snij deze ook in stukjes. De radijsjes snijd je in plakjes en voeg alles toe bij de sla,
Voeg naar eigen smaak de kappertjes en croutons toe.
Meng alle ingrediënten van de dressing in een apart schaaltje en voeg deze als laatst bij de salade toe. Meng alles goed door elkaar en je salade is klaar!
Lekker voor erbij: vers fruit bv. ananas en verse jus! En uiteraard toast met roomboter.
Enjoy!