Yes! Het is eindelijk bijna lente, ik kan nu al zo genieten van dit mooie weer! Deze frisse lentesalade met venkel, parmaham en geitenkaas is op en top voorjaar en ook perfect straks voor het paasweekend. Ik word zo blij van de gedachte aan al die mooie lente producten die eraan komen!
Lentesalade met venkel parmaham en geitenkaas
Wat heb je nodig (2 personen)
– grillpan
– 1/2 zakje rucola sla melange
– 1/2 venkel in hele dunne plakjes
– 1/2 groene appel in dunne plakjes
– 1 stengel bleekselderij in plakjes
– 75 gr. parmaham
– 4 plakjes zachte geitenkaas
– 1/4 courgette in plakjes
– handjevol walnoten
Dressing:
– 3 el olijfolie extra vierge
– 1 el citroensap
– 1 el honing
– 1 tl mosterd
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verdeel de sla melange over een mooi (diep) bord samen met de venkel, bleekselderij en plakjes groene appel. Grill de plakjes courgette in een grillpan met olijfolie.
Verdeel deze over de salade samen met de parmaham en geitenkaas. Maak de dressing, breng hem op smaak met peper en zout en verdeel deze over de salade. Top de salade met de walnoten.
Enjoy!