Yes! Het is bijna zover, volgende week maandag is het officieel lente. Worden jullie ook zo vrolijk van dit zonnige weer? Ik ben helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met allerlei nieuwe lente recepten. Dit is één van de eerste een lente plaattaart, zo easy en zo yummie! Een heerlijke plaattaart vol met verse groenten en hij staat binnen een handomdraai op tafel. Handig als je uit je werk komt, maar ook zeker super als je eters krijgt.
Plaattaart lente (2 personen)
Wat heb je nodig:
– bakpapier
– 8 plakken bladerdeeg of 1 grote rol
– 125 gr. crème fraîche
– 3 el (homemade) pesto
– 50 gr. groene aspergetips (3 minuten gekookt)
– 1/4 courgette in halve plakjes gesneden
– 1/2 gele paprika in reepjes gesneden
– handjevol snoeptomaatjes gehalveerd
– 3 plakjes verse geitenkaas
– 3 stengels lente-ui in ringen
– 4 plakken parmaham in stukken gescheurd
– 1 ei losgeklopt
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Maak 1 grote plak van het bladerdeeg door ze aan elkaar plakken en goed aan te drukken.
Meng de crème fraîche met de pesto en breng dit mengsel op smaak met wat versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over het bladerdeeg, hou de randen vrij en vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Verdeel de courgette, paprika, snoeptomaatjes en aspergetips over de plaattaart en top hem met de lente-ui en verkruimel de verse geitenkaas erover. Bestrijk de randjes van de plaattaart met het losgeklopte ei en plaats de plaattaart voor 18 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de lente plaattaart bijna gaar is en verdeel dan parmaham erover. Bak de plaattaart nog even kort af (max. 5 min). Snijd de plaattaart in 4 gelijke stukken en je kunt smullen!
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!
Hij was heerlijk! Lekker gegeten vanavond.
oh wat een origineel idee! ziet er mega lekker uit!
Lijkt mij heel lekker maar heb je een alternatief voor bladerdeeg ?