Yes! Ik ben er weer en heb gister weer een paar lekkere recepten voor jullie gemaakt! Het was voor ons even tijd om gezond te eten na een heftige week. Eerst heb ik maar eens de koelkast uitgeruimd na een week bijna niet te hebben gegeten en daarna gekeken waarmee ik iets mee kon maken. Ik had nog verse pasta dus het werd deze lente pasta met groene asperge!
Het is een heel makkelijk en snel recept en kan binnen 10-15 minuten op tafel staan. Simpel maar lekker dus, een echte foodilove!
Lente pasta met groene asperge (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. (volkoren) pasta
– 125 gr. magere spekreepjes
– 100 gr. groene aspergetips
– 100 gr. tuinerwtjes (diepvries)
– 1/2 bakje boursin cuisine light (of andere roomkaas met kruiden)
– Parmezaanse kaas om te toppen
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Zet een pan met ruim water op en breng dit aan de kook. Voeg hier wat zout aan toe en kook de pasta volgens de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de aspergetips toe en kook deze nog even mee. Giet de pasta en asperges af en verhit ondertussen een koekenpan.
Bak de spekjes een paar minuten en voeg de tuinerwtjes toe. Voeg na een paar minuten de pasta met de asperges toe en roer de boursin erdoor. Voeg nog wat versgemalen peper toe naar eigen smaak en verdeel de pasta over 2 borden. Top de pasta met de Parmezaanse kaas.
Enjoy!