Gister hebben wij voor de lunch deze heerlijke koude komkommersoep gemaakt. Hij is zeker skinny en de avocado bevat goede vetten. Tevens bindt de avocado de soep.
Het enige wat je hoeft te doen is blend & mix it! Ideaal dus.
Je kunt de toppings van deze soep eindeloos variëren, denk bijvoorbeeld aan soja room, crème fraise, basilicum, peterselie, croutons, Hollandse garnaaltjes, gerookte zalm, gerookte kipfilet blokjes of rauwe ham.
De soep is nog 3 dagen houdbaar na het maken dus wanneer je een restje over hebt is het een prima tussendoortje of lunch voor de volgende dag.
Je zou tevens nog wat Griekse yoghurt door de soep kunnen gooien dan wordt hij nog wat frisser.
Wat heb je nodig (4 pers)
– 1 komkommer ongeschild
– 1 avocado ontpit en geschild
– 1 sjalotje gesnipperd
– 1 teentje knoflook fijn gesneden
– 400 ml kippenbouillon
– 2 el limoensap
– evt. 2 el Griekse yoghurt
– 1 el verse munt fijngesneden
– 1 el verse bieslook fijngesneden
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Doe de komkommer, avocado, sjalot, knoflook, limoensap en de afgekoelde kippenbouillon in een blender. Mix alles goed en voeg evt. peper en zout naar smaak toe.
Voeg evt. nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Je kunt de soep direct opeten maar ook nog even in de koelkast zetten om goed af te koelen.
Serveer de soep in een mooi glas en garneer hem met fijngesneden munt en bieslook.
Enjoy!
Hoi Simone,
Ik gebruik idd bouillonblokjes voor de soepen 🙂 fijn paasweekend!
Gebruik je bouillonblokjes voor de soepen?