Omdat één van mijn collega’s vandaag jarig is heb ik gister in de keuken een aantal heerlijke traktaties voor haar gebakken. Waaronder deze kokoscake met banaan en chocola en de choco kokos muffins waarvan het recept ook al op mijn blog staat.
Beide traktaties zijn met kokosmeel gemaakt en chocolade. Ik zeg een perfecte combinatie! De kokoscake met banaan is gevuld met pure chocolade stukjes, yummie dus.
Ik bak niet zo heel veel met kokosmeel maar het is erg makkelijk. Ik had nog een hele zak staan dus ben vorige week eens gaan bedenken wat ik ermee zou gaan doen. Kokosmeel is glutenvrij en ook nog eens goedkoper dan amandelmeel. Plus erg eiwitrijk. Af en toe kunnen er in kokosmeel veel klonten zitten dus prak het meel met een vork even goed los. Tevens is de cake tarwe, lactose en suikervrij.
Aangezien ik altijd graag voor vrienden bak wist ik het wel. Dit is het resultaat!
Kokoscake met banaan
Wat heb je nodig:
– cakevorm en bakpapier of bakspray
– 3 kleine rijpe bananen
– 3 eieren
– 100 gr. kokosmeel
– 1 tl baking soda
– 80 gr. gesmolten kokosolie
– 80 gr. pure chocola
– 2 tl. vanille extract
– 20 gr. honing
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in met bijvoorbeeld bakspray.
Doe de bananen in stukken in de keukenmachine (Kitchenaid) en klop ze even los. Voeg de eieren, kokosolie, honing, vanille extract en het zout toe en mix alles nog even goed door.
Voeg vervolgens het kokosmeel en bakingsoda toe en meng het tot een mooi egaal beslag. Hak de chocolade grof fijn en spatel dit als laatst door het beslag.
Vul de cakevorm met het beslag en bak de kokoscake met banaan voor 30-35 minuten af in de voorverwarmde oven. Prik er met een satéprikker in, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.
Enjoy!
Ziet er super uit zeg, ik maak regelmatig normaal ‘banaanbrood’ maar dit lijkt me helemaal lekker. Heb hem even gepind 🙂
Hallo Jaimy,
Ik zie het zal het direct toevoegen. Je hakt het fijn en mengt het als laatst door het beslag voordat het de oven in gaat.
Enjoy!
Hij is ook echt heerlijk!
Wat een heerlijke en makkelijke cake lijkt me dit om te maken!
Klinkt heerlijk, alleen de chocola ontbreekt nog. Wat moet daar mee gebeuren? Groetjes