Kipshoarma met homemade platbrood, i love it!
Deze kipshoarma met homemade platbrood is goddelijk! Het was de eerste keer dat ik zelf platbrood heb gemaakt en het is super easy.
Ik kwam dit recept tegen op het blog van mijn foodie vriendinnetje Food by Chantal, en ik wist zeker dat ik het snel zou gaan maken.
Zoals Chantal zegt: “deze snelle kipshoarma met platbrood is een geniale combinatie en het ultieme comfortfood voor een avondje thuis!”
En gelijk kreeg ze, ik vind het ook heerlijk om je shoarma zelf te kruiden en in combinatie met een homemade yoghurt saus met verse kruiden is het perfect.
Kipschoarma met homemade platbrood (2 personen)
Wat heb je nodig:
Kipshoarma
– 4 kippendijen in reepjes gesneden
– 1 el shoarmakruiden
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– versgemalen peper
Platbrood (4 stuks)
– 160 ml yoghurt
– 200 gr. bloem + extra om te bestuiven
– 1 el komijnzaad
– versgemalen peper en zeezout
Yoghurtdressing
-6 el magere yoghurt
– olijfolie
– 1 tl harissa
– 1 teentje knoflook uitgeperst.
Rauwkost
– rucola slamelange, komkommer en tomaat.
Hoe maak je het:
Marineer het vlees met de kruiden, knoflook en peper. Als je meer tijd hebt kun je het al van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor het platbrood tot een bol, kneed dit goed door (ik maakte het in de Kitchenaid met deeghaken).
Verdeel het deeg in vier bolletjes, als het deeg nog plakt bestrooi het dan met wat extra bloem. Maak van de bolletjes 4 dunne broodjes en bestrijk ze met olijfolie.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip tot het gaar is. Verhit nog een koekenpan en bak het platbrood goudbruin aan beide zijden.
Meng voor de saus de yoghurt met een drup olijfolie, harissa en de knoflook. Breng de dressing eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Als alles klaar is verdeel je de saus over je platbrood, samen met de rauwkost en kipshoarma. Chantal rolt de broodjes op, die van mij waren daar te klein voor 😉
Enjoy!