Vandaag een heerlijk lunchrecept van Jennifer. “Kip, cranberries, pecannoten en bleekselderij, deze combi is verassend lekker”! Heerlijk fris, zoet en een met knapperige bite! En hij is ook nog een super gezond en rijk aan eiwitten. Win-win-win! Lekker op brood, een cracker of met wat sla als lunchsalade!
Kipsalade met cranberries en pecannoten (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 kipfilet
– 1 stengel bleekselderij
– 1 kleine rode ui
– 50-100 gram magere kwark
– 20 gram gedroogde cranberries
– 20 gram ongezouten pecannoten
– beetje bieslook
– versgemalen peper en zeezout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven en laat hem daarna afkoelen. (Bakken in de pan kan ook, maar ik vind dat de kipfilet in de oven wat zachter blijft.) Snij de kipfilet en bleekselderij in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng op smaak met peper, zout en bieslook. Voeg wat extra kwark toe als je een wat romige salade wilt hebben.
Tip: Lekker op brood of een cracker, maar met wat sla heb je ook een heerlijke lunchsalade!
Dit hele recept bevat:
Calorieën: 499
Koolhydraten: 25,9 gram
Eiwitten: 57,3 gram
Vet: 18,6 gram
Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter. Ik ben gek op sporten, koken en vooral op eten! Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond leven, ontspannen en genieten. Ik sta graag in de keuken om lekkere, makkelijke en gezonde recepten te maken en ben (bijna) elke dag in de sportschool te vinden voor een lekkere energieboost! Op Foodilove deel ik mijn favoriete recepten, leuke workouts, handige tips en hoop ik jou te inspireren om bewuster, gezonder en gelukkiger te gaan leven!
Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!
Liefs, Jennifer