Oeps! Ik kon het weer niet laten! Ik maakte alvast deze kerst appel-kaneel kwarktaart, met een bodem van havermoutkoekjes. Ik kan je 1 ding zeggen, hij is heerlijk!
Wil jij deze kerst ook gezond je dag starten, dan is deze eiwitrijke kwarktaart perfect! Ik zeg #elkedagtaart i love it! Natuurlijk kun je hem nu ook al maken om uit te proberen!
Kerst appel-kaneel kwarktaart (8 porties)
Wat heb je nodig:
– springvorm en bakpapier.
– 200 gr. oat cookies naturel met rozijnen AH
– 40 gr. gesmolten roomboter
– 2 bakken optimel appel-kaneel kwark
– 200 gr. cream cheese light
– 28 gr. vanille eiwit (ik gebruik Fore proteïne blend)
– 12 gelatineblaadjes
Hoe maak je het:
Maal de havermout koekjes fijn met de keukenmachine en meng dit met de gesmolten roomboter. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier en verdeel het mengsel van de koekjes hierover. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast om de taartbodem te laten op te stijven.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water. Meng ondertussen de kwark met het eiwitpoeder en de cream cheese door elkaar in een grote kom.
Verwarm 6 el van het kwarkmengsel in een steelpannetje en knijp de zacht geworden gelatine blaadjes uit boven het water. Doe de gelatine bij de kwark en roer het net zo lang door totdat de gelatine is opgelost. Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm en laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Tip: top je stuk taart in de ochtend met wat schijfjes appel en kaneel, Foodilove!
Voedingswaarden per 1/8e stuk: 268 kcal, kh 23.2, v 11.9, e 14.9
Enjoy!
Dit klinkt zooooo lekker, ik heb niet genoeg tijd in m’n leven om alle recepten uit te proberen die ik wil!
Ziet er heerlijk uit! En doe mij ook maar elke dag taart!
Heerlijk lijkt me dat hihihi..
Liefs Iep xo
jaaaa elke dag taart! Daar ben ik voor!