Ik ben gek op de Italiaanse keuken! Dit recept kwam ik van de week tegen in de nieuwe Allerhande van juni.
Na een dagje shoppen afgelopen zaterdag was deze soep perfect om snel op tafel te zetten. Een gezond, makkelijk en skinny soepje.
Het is groente soep met een Italiaanse twist! Ook perfect voor een lunch.
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 1 teentje knoflook (fijngesneden)
– 1,5 liter groentebouillon ( 3 bouillon blokjes)
– 300 gr. gesneden prei
– 1 blik cannellinibonen (400 gr)
– 250 gr. gesneden snijbonen (zak)
– 275 gr. runder soepballetjes
– peterselie ( fijn gehakt)
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de prei. Voeg de groentebouillon, bonen en de runder soepballetje toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op laag vuur 5 min. koken. Voeg dan de snijbonen toe en laat het nog 5 min. koken. Breng het geheel eventueel nog op smaak met extra zout en peper.
Garneer de soep met de verse peterselie en serveer hem met een lekker (zuurdesem) stokbroodje.
Enjoy!