Dit recept voor Italiaanse tomatensoep heb ik van mijn culi maatje Jan Stams. Jan is chefkok van de Amshoff te Kiel Windeweer.
Ik ben graag bij hem in de keuken hij is een enorme inspiratiebron en als ik tips nodig heb weet ik hem a. Voor hem simpele tips maar voor mij altijd van groot belang!
Ik vind het heerlijk om bij hem rond te hangen en mee te kijken. Hij gebruikt pure ingrediënten, heeft makkelijk toepasbare ideeën en ik leer van hem kooktechnieken.
Ook heeft hij mij geleerd hoe ik zelf mayonaise kan maken. Dit kreeg ik thuis maar niet voor elkaar, nu gaat het perfect. Helemaal leuk!
Deze soep heb ik vorig jaar samen met hem gemaakt voor een feestje van 50 gasten. Ik heb enorm veel positieve reacties hierop gehad.
Gisteravond had ik zin in een makkelijke maaltijd. De Italiaanse tomatensoep is heerlijk vers en zo makkelijk om te maken, je hoeft alleen even de trucjes te weten.
De soep is binnen 15 minuten klaar dus perfect voor je workout of wanneer je daarna lekker op de bank wilt hangen.
Het recept is healthy en ook perfect voor de lunch. Als je soep over hebt kun je dit invriezen en zelfs later nog voor bijvoorbeeld pastasaus gebruiken.
Onderstaand recept is ongeveer 2 liter soep. Serveer de soep met rustiek spelt of zuurdesembrood en verse pesto!
Wat heb je nodig voor (6-8 pers)
– 800 gr. gepelde tomaten (blik)
– 2 grote handen basilicumblaadjes
– olijfolie
– 1 el gepureerde knoflook
– 4 bouillon blokjes (kip of groente)
– evt. tomatensap
– evt. frito Heinz
– peper en zout
Hoe maak je het:
Giet een dikke laag olie in een soeppan en laat dit goed heet worden. Snijd ondertussen de basilicum fijn en gooi dit samen met de knoflook in de pan.
Je frituurt dit een paar minuten.
Voeg de gepelde tomaten met saus en de bouillon toe breng de soep aan de kook. Laat dit kort door koken.
Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Vind je de soep te dik dan kun je wat tomatensap toevoegen. Is hij nog te zuur voeg dan wat frito toe.
Laat de Italiaanse tomatensoep nog even goed doorkoken.
Enjoy!