Afgelopen week kwam ik de foto’s en het recept van deze Italiaanse pompoensoep tegen bij Natalies keuken. Ik wist meteen dat ik deze soep wilde gaan maken, i love geroosterde groenten en pompoen! Door de groenten te roosteren in de oven worden ze extra zoet. En het druilerige weer zat deze week ook mee dus het was tijd voor een gezond soepje.
Deze Italiaanse pompoensoep is heerlijk romig en makkelijk om te maken. De combinatie met tomaat heb ik nog niet eerder geproefd, de moeite waard om het te proberen.
Thanks Natalie voor weer een heerlijk recept!
Pompoensoep (4 personen)
Wat heb je nodig:
– bakpapier
– olijfolie
– 1/2 flespompoen
– 5 trostomaten
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 4 takjes rozemarijn
– 1 liter kippenbouillon
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen en hak hem in stukken. Snijd de tomaat en 1 ui in partjes.
Verdeel dit allemaal over de bakplaat en besprenkel het met olijfolie. Plet 2 tenen knoflook met schil met een mes en leg ze ook op de bakplaat. Verdeel 2 takjes rozemarijn over de bakplaat en bestrooi het geheel met wat versgemalen peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente in 30 minuten. Schep ze eventueel af en toe om.
Snipper ondertussen de andere ui en het teentje knoflook. Hak 1 takje rozemarijn fijn.Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit dit aan. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de ovengroentes toe (zonder de knoflook en rozemarijn) en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe.
Enjoy!
Hoi,
Dankjewel voor het delen van het recept. Het was heerlijk, heb er wel nog wat rode peper aan toegevoegd en wat salie bij het roosteren. Ga hem zeker vaker maken!