Yes, dit weekend voor het eerst weer eens lekker in de keuken gestaan om nieuwe recepten voor jullie te maken. Weet je al wat je eet vanavond? Deze Italiaanse plaataart met pesto, mozzarella en courgette is een heerlijke en gezonde makkelijke maandag!
Italiaanse plaattaart (2-3 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 rol bladerdeeg
– 2 el creme fraîche
– 2 el groene pesto
– 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
– 1/2 courgette, in dunne halve plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
– handjevol cherrytomaatjes, gehalveerd
– 1 bol buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
– versgemalen peper
– Italiaanse kruiden
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en rol op een bakplaat bekleed met bakpapier het bladerdeeg uit. Vouw de randen van de plaattaart naar binnen en prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg.
Meng de creme fraîche met de pesto en verdeel dit over de plaattaart met een lepel. Verdeel alle groenten en mozzarella hierover. Bestrooi je plaattaart met peper en Italiaanse kruiden naar eigen smaak. Bestrijk de randen met water en bak de plaattaart in 20 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? Wil je lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, je ideale gewicht bereikenen je meer in balans voelen? Dan is de Foodilove Members’ Club perfect voor jou! Klik hier voor meer informatie.