Hello monday! Over 1 weekje zit ik in het zonnige Barcelona, dus deze week nog even heerlijk genieten van home made salades.
Ik maakte vorige week deze Italiaanse herfst salade. Een rijk gevulde salade met geitenkaas, parmaham, zongedroogde tomaat, vijgen en pecannoten. Ik topte deze salade met de allerlekkerste vijgen dadel azijn van de House of Taste uit Leeuwarden. Zijn jullie hier al eens geweest? Zeker weten één van mijn favo foodwinkels hier in de buurt, lees meer over deze leuke winkel via deze link.
Deze Italiaanse herfst salade is makkelijk om te maken en super gezond. Het fijne is dat hij in een handomdraai om tafel zit, dus makkelijk voor uit je werk en heerlijk met een paar stukjes stokbrood. Fijne maandag!
Italiaanse herfst salade (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 zak eikenbladsla melange
– 100 gr. parmaham
– 75 gr. zachte geitenkaas in plakjes
– 2 verse vijgen in partjes
– 10 zongedroogde tomaten
– handjevol pecan noten
– versgemalen peper en zeezout
– 2 el vijgen dadel azijn of balsamico azijn
Hoe maak je het:
Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel de plakjes parmaham, geitenkaas, vijgen, zongedroogde tomaten en pecan noten over de salade. Besprenkel de salade met azijn en eventueel wat versgemalen peper en zeezout.
Enjoy!