Wist je dat hüttenkäse boordevol eiwitten zit? Deze hüttenkäse quiche bevat weinig koolhydraten maar zit boordevol verse groenten en eiwitten. Perfect dus!
Hüttenkäse gebruik ik in enorm veel gerechten, bijvoorbeeld als lunchbeleg, in een homemade eiersalade of in een salade.
Sinds 2 weken ben ik bezig met het afslankplan van de bodyenfitshop. Dit is een eiwitrijk afslankplan en hierdoor eet ik erg clean en val ik super af. Ik wil niet meer heel erg veel in gewicht omlaag maar wil me nog iets fitter en strakker voelen. Het afslankplan bestaat uit 3 eiwitshakes op een dag. Deze zijn enorm lekker van de bodyenfitshop! Tussendoor eet ik fruit en een eiwitreep. Als diner eet ik bijvoorbeeld deze quiche, eiwit pannenkoekjes of een lekkere salade. Het is prima te doen en zo kom ik de eerste 4 week van januari prima door.
Deze hüttenkäse quiche kwam ik tegen op het blog van de bodyenfitshop, ik paste een zelf paar kleine dingen aan en wilde hem graag met jullie delen. Eigenlijk kun je alle groente die je in de koelkast hebt erin doen. Handig wanneer je restjes hebt.
Hüttenkäse quiche (2 personen)
Wat heb je nodig:
– quichevorm of ovenschaal
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– bosje lenteui
– 1 gele paprika
– 200 gr. kastanjechampignons
– 200 gr. gewassen spinazie
– handjevol tomaatjes
– 5 eieren
– 250 gr. hüttenkäse
– snufje zout en versgemalen peper
Hoe maak je het:
Vet een quichevorm of ovenschaal in en verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de champignons in kwarten en de knoflook, ui, lenteui en paprika fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak allereerst kort de champignons. Voeg de knoflook, ui, lenteui en paprika toe en bak dit even kort mee. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft en wok deze ook nog heel kort mee. Zet dit groentemengsel even apart en laat in dezelfde pan de spinazie slinken.
Meng in een aparte kom de eieren met de hüttenkäse en peper en zout en voeg hieraan alle groenten toe. Doe het mengsel in de quiche vorm en bak de quiche voor 40 minuten in een voorverwarmde oven af. Laat de quiche even afkoelen en smuller maar!
Heerlijk met een groene salade. Enjoy!
Ik heb nog stukjes Fetakaas, zwarte olijven en en 1 e.l. Italiaanse kruidenmix toegevoegd. Was zalig!
Lekker! Heb je tips om de champigons te vervangen?
Ik denk het niet, de eieren zijn echt de basis van de quiche 🙂
Kun je de eieren ook vervangen in deze quiche, bv door lijnzaad?
Goedeavond,
Heeft deze quiche geen krokant deeg bodem?
Mvg Kathy