Heb jij ook zin in een lekker makkelijke en vooral gezonde paprikasoep? Deze homemade paprikasoep is lekker voor de lunch of lichte maaltijd.
Maak een grotere hoeveelheid en gebruik het als healthy tussendoortje voor de rest van de week!
Onderstaand een basisrecept voor verse homemade paprikasoep.
Wat heb je nodig voor 2 pers:
– 2 grote rode paprika’s in grove stukken gesneden
– 2 grote trostomaten in grove stukken gesneden
– 1 ui gesnipperd
– 1 teentje knoflook fijn gesneden
– 500-750 ml water
– 1,5 groentebouillon tablet
– verse peper en zout
– evt. verse Italiaanse kruiden gehakt
– evt. scheutje (Alpro) kook room
– Scheutje olijfolie
– Staafmixer
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook licht aan. Voeg de paprika en tomaat toe en bak dit 5 min. Voeg het water en de groentebouillontablet toe en breng het aan de kook.
Voeg evt. de verse Italiaanse kruiden toe en laat het geheel 20 min koken op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer en breng evt. nog op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje kook room toe naar smaak om de soep iets milder te maken.
Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de verse Italiaanse kruiden. Lekker met brood.
Enjoy!