Homemade ontbijtkoek! Weten jullie wel hoe makkelijk en gezond het is om dit zelf te bakken? Ik kocht vroeger ontbijtkoek met minder suiker, omdat dit weinig vet bevat. Maar weet je wel hoeveel suikers en kh het daadwerkelijk bevat. En wat een toevoegingen, daarom besloot ik om zelf de keuken eens in te duiken voor een gezond tussendoortje met gezonde vetten en bewerkte suikers!
Deze ontbijtkoek is super lekker en door het roggemeel heb je maar een klein stukje nodig voordat je verzadigd bent, i love it! Deze homemade ontbijtkoek is super gebalanceerd en door de juiste ingrediënten schiet niet ineens je bloedsuikerspiegel omhoog. Hij staat binnen 5 minuten in je oven, perfect toch!
Homemade ontbijtkoek (12-14 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakeblik en bakpapier
– 250 gr. roggemeel
– 2 el koek of speculaaskruiden
– 2 tl kaneel
– 1/2 tl gemberpoeder
– 1/2 tl bakpoeder
– 1 1/2 tl bakingsoda
– snufje zout
– 1 ei
– 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige)
– 2 el appelstroop (ik gebruik Zonnatura)
– 4 el honing
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar heen. Voeg de natte ingrediënten toe en mix of spatel alles goed door tot een egaal beslag. Giet het beslag in je cakevorm en zet hem voor ongeveer 40-45 minuutjes in de voorverwarmde oven. Controleer of je homemade ontbijtkoek gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit dan is hij gaar, laat hem even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Tip: heerlijk met een dun laagje roomboter 😉
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!
Super lekker! Ontbijt koek moet ik nog steeds een keer zelf maken.
zo’n lekker recept is dit! dankjewel!
Ik heb hem al een keertje gemaakt en was heerlijk maar hoelang en hoe moet je hem bewaren? Had na een aantal dgn al wat witte vlekjes erop
Kun je roggemeel ook vervangen door volkoren tarwemeel?:)
Lekker ontbijtkoek! Ik eet het inderdaad vrijwel nooit, omdat het zo veel suiker bevat, maar dit lijkt me een erg lekker alternatief.