Yes! Een hittegolf, eindelijk mooi weer! Dit betekent dat we veel kunnen bbqen (my favorite). Vorig weekend hielden Bas en ik een “build your own burger party”
We maakten homemade burgers en er stonden allerlei toppings op tafel. Een super leuk idee voor als jij visite krijgt of een feestje geeft. Erg easy want je kunt alles van te voren al voorbereiden. Wanneer je een buffet maakt kan iedereen zijn eigen broodje samenstellen.
Het was wel een beetje een cheat voor mij, ik heb het afgelopen half jaar denk ik geen witbrood gegeten dus wat goddelijk een hamburger bolletje 😉 Wij grilden onze homemade burgers op onze nieuwe kamado grill, met als resultaat super sappige burgers. En om een beetje in de zomers sferen te blijven deden we koriander en een pepertje in onze hamburgers. Tevens maakte we verse guacamole, een perfect combinatie!
Op mijn wenslijstje staat nog een hamburgerpers, binnenkort toch maar even scoren. Ik ben nieuwsgierig, wat doen jullie dit weekend op de bbq? Laat een reactie achter.
Homemade burgers (6 stuks)
Wat heb je nodig:
– 6 hamburgerbroodjes
– 400 gr. (mager) rundergehakt
– 1 teen knoflook (fijn gesneden)
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijn
– 2 el verse koriander (fijn gesneden)
– 1/2 chili peper (fijn gesneden)
– 1 ei
– handjevol paneermeel
– peper en zout
Toppings:
– geroosterde spek (rooster het spek kort op de bbq van te voren) en plakjes kaas
– sla, komkommer, tomaat, ui in ringen en augurk
– mayo, ketchup en/of homemade guacamole
Hoe maak je het:
Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Breng het gehakt op smaak met flink wat peper en zout en kneed alles door elkaar met je handen.
Is je gehakt te nat, voeg dan nog wat paneermeel toe. Is het te droog, voeg dan nog een beetje ei toe.
Maak 5-6 ballen van het gehaktmengsel en druk ze plat totdat je mooie hamburgers hebt. Rooster de hamburgers in ongeveer 8-10 minuten gaar op de voorverwarmde bbq. Maak ondertussen de verse guacamole. Snijd de broodjes open en alle groenten in plakjes. Doe alles (ook de sausjes) in kleine schaaltjes zodat je op tafel je eigen hamburger kunt bouwen.
Enjoy!
Ziet er super lekker uit en wat een handige tip om de toppings op tafel te zetten, die ga ik onthouden!
Ik vind maïskolfjes op de BBQ zo lekker 🙂