WAUW WAT GENIAAL! Dit is de gezondste en lekkerste homemade burger met pompoenbroodje die je ooit geproefd hebt!
Wil jij ook lekker genieten van een broodje hamburger maar denk jij altijd aan de mega veel calorieën die het bevat? Dat hoef nu niet meer!
Laatst maakte ik al de mini pizza snack met pompoen bodem en ik dacht hé waarom niet gebruiken als broodje voor je burger. Want burgers zijn Foodilove en dit maakt het toch een stukje gezonder! Deze pompoenbroodjes zijn super skinny en easy om te maken.
Homemade burger met pompoenbroodje (2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 250 gr. extra mager rundergehakt
– 1 ui fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– 1/2 Spaanse peper fijngesneden
– 1 ei
– paneermeel
– paprikapoeder
– 1 tl komijn
– flespompoen
– versgemalen peper en zeezout
– sla, plakjes komkommer, tomaat en augurk
– evt: een lekker sausje voor op je burger.
– 2 tapasprikkers
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en snijd 4 dunne plakken van de bovenkant van je flespompoen.
De schil mag er gewoon om blijven, verdeel ze over de bakplaat en vet ze in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat peper, zeezout en paprikapoeder.
Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, controleer even of de pompoen gaar is door erin te prikken en zorg ervoor dat de pompoen een lekker gegrild kleurtje heeft.
Meng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, peper, ei en een beetje paneermeel. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, komijn, peper en zeezout. Meng alles goed door elkaar en als het te nat is voeg je nog wat paneermeel toe. Maak van het gehaktmengsel 2 hamburgers, druk ze goed plat en verhit een scheutje olijfolie in een grill of koekenpan. Bak de hamburgers gaar en leg ze op een plak pompoen, top je burgers met wat jij maar lekker vind en dek het af met de ander plak pompoen. Steek een tapasprikker door je broodje en smullen maar!
Enjoy!