Onlangs kocht ik in de aanbieding een bloemkool, wist je dat je met zijn 2en hier wel 3 keer van kunt eten haha! Dus het was bloemkool week bij ons, vaak blijft een bloemkool lang bij mij in de koelkast liggen dus ik besloot om er mee aan de slag te gaan en een homemade bloemkoolsoep te maken.
Ik krijg soep altijd heel lastig op de foto, een beetje kleurloos maar hij is echt yummie! Gelukkig is het weer iets minder dus een lekker zelfgemaakt soepje kan prima.
Daarnaast is soep heel makkelijk om zelf te maken, het is zo klaar (binnen 20 minuten) en ook nog eens super gezond. Je kunt het bijna van iedere groente maken, als ik restjes heb maak ik er dus vaak een soepje van. Tevens maak ik vaak een grote pan vol zodat ik een restje heb voor de rest van de week als lunch of tussendoortje.
In combinatie met de parmaham is dit soepje goddelijk. Ik zeg dus een lichte en slanke maaltijd op de vrijdag avond!
Homemade bloemkoolsoep (3-4 personen)
Wat heb je nodig:
– soeppan en staafmixer
– 4 plakken parmaham
– olijfolie
– 1 teentje knoflook (fijngehakt)
– 1 ui (fijn gesnipperd)
– 350 gr. bloemkool
– 1,5 liter groentebouillon
– 125 ml crème fraîche
– paar stengels bieslook (topping)
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes parmaham op een stuk bakpapier en bak ze af voor ongeveer 10 minuten.
Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 1 minuut aan. Voeg de bloemkool toe en roerbak dit 1 minuut mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuutjes zacht koken en controleer of de bloemkool gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met wat bieslook en de gedroogde parmaham.
Enjoy!
Wauw, heel apart! Ga ik een keer proberen 🙂