Verras je vader met een stoer BBQ etentje morgen! Verwen hem met een goed stuk vlees en een speciaal biertje.
Helaas zit mijn vader in het buitenland, anders liet ik hem uiteraard BBQen haha. Ik zorg uiteraard voor de rest.
Onderstaand het recept voor een frisse, makkelijke en uiteraard heerlijke verse aardappelsalade en kruidenboter!
Serveer de kruidenboter bij je steak of met vers stokbrood. Maak de aardappelsalade ruim van te voren zodat de smaken heerlijk in trekken.
Deze recepten heb ik van mijn mams en zijn altijd een succes. Je kunt ze natuurlijk bij elke bbq serveren.
Verse aardappelsalade (4 pers)
Wat heb je nodig:
– 750 gr. krieltjes
– 1 appel (bv. Granny Smith)
– 1 ui
– 4 augurken zoetzuur
– 2 stengels bleekselderij
– lente ui
– 2 el zure room
– 2 el yogonaise (Calvé)
– peper en zout
Hoe maak je het:
Kook de aardappeltjes ongeveer 10 min. en laat ze goed afkoelen. Snijd de ui, appel en augurken fijn. Schil de bleekselderij en snijd deze ook in reepjes.
Meng de groenten met de zure room en yogonaise. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme aardappeltjes erdoor en laat het afkoelen in de koelkast.
Garneer de salade later met lente ui ringetjes.
Verse kruidenboter (4 pers)
Wat heb je nodig:
– 125 gr. ongezouten roomboter
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– handjevol peterselie
– handjevol bieslook fijn geknipt
– klein beetje verse tijm van een paar takjes
– zeezout en vers gemalen peper
Hoe maak je het:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het geheel. Voeg als laatst versgemalen peper en zeezout toe naar eigen smaak toe.
Enjoy!