Voor Koken met aanbiedingen maakte ik deze week een traditioneel recept, hier had ik zo’n zin in met dit herfstachtige weer!
Het werd dit keer Hollandse hachee met rode kool. Dit gerecht maakte ik met de aanbiedingen van de Albert Heijn en bespaarde hiermee 2.81 euro voor 4 personen.
Ik vind het zo leuk om een gerecht te bedenken uit een aanbiedingenboekje, de leukste ideeën komen naar voren.
Zijn jullie ook zo gek op hachee? Het enige is dat je even geduld moet hebben want het moet 2,5 uur op staan maar daarna kun je smullen!
Hollandse hachee met rode kool (4 personen)
Wat heb je nodig:
– 700 gr. runderbraadlappen (aanbieding)
– 800 gr. vastkokende aardappelen (aanbieding)
– 400 gr. rode kool (aanbieding)
– 3 uien
– 2 el bloem
– 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
– 500 ml runderbouillon (1,5 blokje)
– 2 laurierbladen
– 2 el balsamico azijn
– 1/2 el suiker
– 50 gr. roomboter
– peper en zout
Hoe maak je het:
1. Snijd het vlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout. Snipper de ui.
2. Smelt 50 gram roomboter in een grote braadpan. Bak het vlees kort rondom bruin.
3. Voeg de ui toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer dit er goed doorheen. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
4. Voeg als laatst de laurierblaadjes, suiker, azijn en bouillon toe en laat het geheel 2,5 uur zachtjes pruttelen.
5. Schil ondertussen de aardappelen en kook deze een half uur van te voren in een pan met ruim water en zout voor ongeveer 20 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn.
6. Verwarm de rode kool in een steelpannetje.
7. Verdeel de hachee met de rode kool en de gekookte aardappelen over de borden.
Enjoy!