Ben jij op zoek naar een hip drankje en wil je net even iets anders? Probeer dan deze Taylor’s Chip Dry eens!
Zoals jullie doorhebben ben ik een enorme wijnliefhebster en dit zijn twee van mijn favoriete hotspots op het gebied van wijnen.
Ik werd getipt door Alwin Prenger van Alwijn Hoogezand om dit drankje eens te proberen en dit heb ik gedaan.
Deze wijnerij en slijterij heeft 2 jaar geleden haar deuren geopend in Martenshoek. Hier loop ik graag naar binnen en kan ik een hele tijd rond neuzen tussen alle heerlijke wijnen.
Ik vind het fijn dat Vinoloog Alwin advies geeft over passende wijnen bij een diner met familie en vrienden. Ik zit altijd goed. Plus ik probeer veel wijnen die ik nog nooit gehad heb.
Alle ingrediënten voor de Taylor’s Chip Dry kun je krijgen bij Alwijn. Alleen de muntblaadjes moet je zelf nog even inslaan.
Taylor’s Chip Dry is een droge witte aperitiefport in combinatie met tonic, munt en ijs. Het is een heerlijk fris drankje vooral in combinatie met bijvoorbeeld gezouten amandeltjes.
Wat heb je nodig:
– wijnglas
– Taylor chip dry port
– tonic
– ijsklontjes
– munt blaadjes of basilicum
Hoe maak je het:
Neem een mooi wijnglas en schenk hem 1/3 deel vol met de port. Voeg vervolgens 2/3 deel tonic toe. Maak het af met wat ijsklontjes en een muntblaadje.
Genieten maar!
Heb jij geen zin om dit drankje zelf te maken maar wil jij ervan genieten in een prachtig wijnlokaal? Dit drankje is ook verkrijgbaar bij Barrel Wijn te Groningen.
Dit is één van mijn favoriete hotspots van deze stad op dit moment. Barrel wijn is het eerste wijnlokaal van de stad. Ze hebben een brede selectie aan wijnen maar ook andere lekkernijen zoals kazen.
Ook Vinoloog Martijn Fernhout adviseert je om heerlijke en passende wijnen te drinken op de avond dat je er bent. Vorige week was ik hier weer even van de partij en heb wederom weer erg genoten.
Nieuwsgierig geworden? Stap zeker eens binnen bij Alwijn te Hoogezand of bij Barrel Wijn te Groningen! Of neem een kijk op www.alwijn.nl of www.barrel-wijn.nl