Afgelopen dinsdag maakte ik deze herfstsalade met pompoen en geitenkaas op het verjaardagsfeestje van mijn vriend.
Hij viel erg goed in de smaak vandaar dat ik hem uiteraard deel. Ik ben dol op pompoen of het nou soep is of in een salade altijd smullen!
Wanneer ik licht wil eten in de avond maak ik meestal een salade. Pompoen is super gezond en ik vind deze ingrediënten een perfecte combinatie.
Deze salade is zowel lauwwarm als koud heerlijk om te eten. Genieten dus tijdens de herfst!
Herfstsalade met pompoen en geitenkaas ( 2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 1/2 flespompoen geschild en in dunne plakken gesneden
– 1 rode ui gepeld en in vieren gesneden
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 1 zak gemengde rucola salade
– handjevol kastanjechampignons schoongemaakt en in vieren gesneden
– 1 teentje knoflook fijngesneden
– paar plakjes parmaham
– geitenkaas
– 1 el balsamico azijn
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de pompoen en uien hierover. Kruid het geheel met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de groente voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Verdeel de sla over een grote schaal.
Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en de champignons. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Scheur de parmaham in reepjes en verdeel deze over de sla gevolgd door de champignons.
Meng in een apart schaaltje 3el olijfolie en 1el balsamico azijn en verdeel deze dressing over de sla. Verdeel vervolgens de pompoen en uien over de salade.
Verkruimel als laatst de geitenkaas over de salade. Serveer de salade het liefst lauwwarm.
Enjoy!