Gisteren maakte ik een echte herfstsalade met pompoen en feta. Overheerlijk is deze lauwwarme salade met gekruide pompoen uit de oven, zachte feta en knapperige rucola.
Hij staat in een handomdraai op tafel en is super gezond! Het enige wat je hoeft te doen is de pompoen even in de oven te zetten, uiteraard is deze salade ook geschikt tijdens het diner. Lekker met een kopje pompoensoep en een meergranen stokbroodje.
Gisteren had ik een lekker kokkerel dagje en maakte ik tevens een homemade hachee voor Koken met aanbiedingen, hier kan ik echt van genieten tijdens dit druilerige weer.
Terwijl ik dit recept aan het uittikken ben heb ik mijn salade net op, ik heb zin in meer! De voedingswaarde van dit recept staan onder het recept en zijn voor 1 persoon.
Wat is jullie favoriete herfstlunch?
Herfstsalade met pompoen en feta (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. pompoenblokjes (diepvries AH)
– 1 el olijfolie extra vierge
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 1 zak rucola
– 1/2 rode ui in halve dunne ringen
– 70 gr. Italiaanse ham (serrano)
– 100 gr. feta
– 70 gr. zongedroogde tomaatjes
– 2 el geroosterde pijnboompitten
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de pompoenblokjes over en besprenkel dit met de olijfolie. Breng het op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuutjes in de oven.
Verdeel de rucola over 2 borden en verdeel hierover de ui, Italiaanse ham, feta, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Haal de pompoen uit de oven en verdeel dit over de salade.
Enjoy!
Voedingswaarde per persoon: kcal 404, koolhydraten 12.5 gr, eiwitten 23.2 gr, vetten 29.2 gr en vezels 1.8 gr.
Dank je wel voor de inspiratie! Ik had nog een halve pompoen liggen en heb nu inspiratie voor een lekkere, gezonde lunch. 🙂