Vorige week kwam er een vriendin lunchen en dan maken we altijd een gezonde salade. Dit keer deze herfstsalade met pompoen. Een hele makkelijke salade om te maken, je hoeft alleen de pompoen te roosteren in de oven en de ui te snijden. Genoeg tijd om ondertussen lekker bij te kletsen en je hebt een gezonde en voedzame lunch die er supermooi uitziet. Ik vind deze herfstingrediënten zoals pompoen en rode biet echt heerlijk!
Heb jij nog geen inspiratie voor je lunch of diner volgende week? Probeer dan deze herfstsalade met pompoen. Snel, simpel en gezond!
Herfstalade met pompoen en feta (2 personen)
Wat heb je nodig:
1 zak veldsla
1 zak pompoenblokjes
200 gram geraspte bietjes
400 gram pompoen stukjes
1/2 blok feta
1/2 avocado, in blokjes gesneden
1 rode ui, in halve ringen gesneden
40 gram parmaham
100 gram granaatappelpitjes
handjevol pecannoten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden, gedroogd
peper en zout
balsamico creme azijn
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat en verdeel hier de pompoenblokjes over. Besprenkel ze met de olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Rooster de pompoen ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de sla over een schaal samen met de bietjes, pompoenblokjes, granaatappelpitjes en avocado. Scheur de parmaham in stukken en verkruimel de feta en walnoten hierover. Je kunt de salade koud of lauwwarm serveren.
Enjoy!
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? In ‘Nooit meer op dieet’ help ik jou in 7 stappen naar een gezonde en gelukkige leefstijl!
Het is idd 1 zak van 400 gram blokjes 🙂
Je hebt het in het recept over 1 zak pompoenblokjes en 400 gram pompoen stukjes… neem aan dat 1 van de 2 wel genoeg is? ;o)
Lijkt me een heerlijk recept, ga het zeker een keer maken maar dan zonder ui :o)