Gister bakte ik deze herfst speculaas cake en mijn hele huis rook naar speculaaskruiden, zo lekker! Hij is makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Superlekker als verantwoord en gezond tussendoortje.
Herfst speculaas cake (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– 3 bananen
– 2 eieren
– 100 ml amandelmelk
– 200 gr amandelmeel
– 4 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
– 2 tl kaneel
– 3 tl speculaaskruiden
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout
– amandelschaafsel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en leg een stuk bakpapier in je cakevorm. Doe alle ingrediënten behalve de het amandelschaafsel in een kom en mix het tot een egaal beslag met de keukenmachine. Verdeel het beslag over je cakevorm en top het met amandelschaafsel. Bak hem af voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: snijd de cake in plakjes en vries hem in. Haal er dagelijks een plakje een uur van te voren eruit en je kunt smullen.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer inspiratie, wil jij graag lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, wat gewicht verliezen en je meer in balans voelen? Dan is het Foodilove weekmenu perfect voor jou! Klik hier om hem gratis te downloaden.
Baking soda bedoel ik natuurlijk…?
Zo’n zin om hem te gaan maken, maar geen ‘zakje bakpoeder’ in huis. Wel Banking soda.
Kan ik dit gebruiken? En hoeveel?
Help!!!
Deze cake heb ik vandaag gemaakt. Alleen had ik geen amandelmeel meer en heb daardoor maar boekweitmeel gebruikt en ook gewone melk gebruikt in plaats van amandelmelk. Hij is heel goed gelukt! Iedereen heeft er van gesmuld. Bedankt voor dit lekkere recept!