Muffins ik ben er gek op! Deze gezonde muffins zijn het perfecte tussendoortje om dit weekend te bakken. Wie heeft er nou geen zin om te bakken met dit druilerige herfstweer? Deze herfst muffins met courgette, appel en rozijnen zijn yummie. Heb je wel eens met courgette gebakken? Zeker doen!
Ik bak vandaag een heerlijk bananenbrood om maandagochtend in het vliegtuig op te eten, ondertussen pak ik dit weekend mijn koffer in. Goed en healthy voorbereid dus. Have a nice weekend!
Herfst muffins met courgette, appel en rozijnen (10 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm en bakspray
– 2 eieren
– 1 kleine banaan
– 60 gr. honing
– 200 gr. zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– optioneel: 1 el kokosbloesemsuiker
– snufje zout
– 60 gr. rozijnen
– 1 fijn geraspte appel (uitgelekt)
– 1/2 fijn geraspte halve kleine courgette (uitgelekt)
– topping: pecan of walnoten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je muffinvorm in met bakspray of olie.
Mix de eieren, banaan en honing kort met de keukenmachine (mixer) en voeg het bakmeel, kaneel, suiker en een snufje zout toe. Mix het geheel tot een egaal beslag. Het wordt een plakkerig beslag. Spatel de rozijnen, appel en courgette erdoor en verdeel het beslag in je muffinvorm. Top de muffin met een pecan of walnoot en bak ze af in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Prik er met een satéprikker in om te kijken of ze gaar zijn, deze moet er droog uitkomen.
Enjoy!