Wil jij je moeder verrassen met iets gezonds en verantwoord aanstaande zondag? Dat kan! Neem bijvoorbeeld deze heerlijke healthy rode vruchten cakejes met als basis bananenbrood beslag.
Ook kun je dit beslag natuurlijk gewoon in een grote cakevorm gieten of in muffin vormpjes!
Onderstaand recept is de basis voor een healthy bananenbrood, het is gluten, zuivel en suikervrij.
Met dit recept kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld kokos vezels, cacoanibs/ pure chocolade of gemengde noten toevoegen.
Basis ingrediënten bananenbrood:
3 (rijpe bananen)
3 eieren
150 gram amandelmeel
1,5 tl baking soda
Om de cakejes zoeter te maken heb ik rode vruchten toegevoegd namelijk verse aardbeien, blauwe bessen en bramen. Maar dit kan ook met dadels.
STAP 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
STAP 2
Pureer de bananen met de keukenmachine of handmixer en klop hier de drie eieren doorheen. Zorg ervoor dat het mooi luchtig wordt. Voeg vervolgens het amandelmeel en baking soda toe.
STAP 3
Voeg de rode vruchten toe en kokos vezels (dit heb ik gedaan). En giet het beslag in de muffinvormpjes of het cakeblik.
STAP 4
Bak de muffins op ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven of cake op 45 min. af. Wil je testen of de cake klaar is? Prik er dan met een satéstokje in en wanneer hij er schoon uitkomt is hij goed.
Enjoy!