Hello Sunday! Ik had vanochtend enorm veel zin om deze healthy rabarber aardbeien crumble te maken. Heerlijk met wat kwark als ontbijtje, ik ben gek op iets speciaals op zondag. Van de week kreeg ik de vraag om een recept te maken met rabarber en ik had het al in huis. Het zurige van de rabarber is heerlijk in combinatie met de zoete aardbeien. Ik krijg zo’n enorm lentegevoel van rabarber, i love it!
Healthy rabarber aardbeien crumble (4 personen)
Wat heb je nodig:
– kleine ovenschaal
– Griekse yoghurt of andere kwark 0% vet
Vulling:
– 1,5 steel rabarber (175 gr.)
– 4 aardbeien (65 gr.)
– 1 el honing
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl vanille extract
Crumble:
– 100 gr. (volkoren) tarwemeel
– 50 gr. havermout
– 1 tl kaneel
– 35 gr. roomboter gesmolten
– 1 el honing
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de stengels rabarber en de aardbeien onder de kraan en verwijder de uiteinde van de rabarber (je hoeft ze niet te schillen). Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Doe de rabarber samen met de aardbeien, honing, kaneel en vanille extract van de vulling in een kleine ovenschaal en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem.
Doe de bloem, havermout, kaneel en zout in een kom en meng dit goed door elkaar heen. Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje, haal het van het vuur en meng hier de honing doorheen. Meng dit met je handen door het deeg zodat er allemaal kruimels ontstaan. Verdeel dit over het rabarber aardbeien mengsel heen en zet de ovenschaal voor ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de rabarber over 4 glaasjes en top hem met wat Griekse yoghurt. Enjoy!
Tip: dit healthy ontbijtje is ook heerlijk als toetje met bv een bolletje vanille ijs!
Fijne zondag! Liefs Marleen
Mmmm dit klinkt lekker zeg!