Deze healthy quesadilla met gehakt zijn easy, lekker en healthy! Perfect voor je vrijdagavond dus!
Het zijn Mexicaanse pannenkoeken gevuld met allerlei gezonde groenten, een beetje (veel) gesmolten kaas en zijn ze heerlijk met wat rauwkost en deze homemade guacemole. Dat wordt dus smullen vanavond!
Healthy quesadilla met gehakt (2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie en grillijzer (pan)
– 4 meergranen tortilla wraps
– 1 teentje knoflook fijngesneden
– 1/2 rode ui fijn gesnipperd
– 200 gr. (extra) mager rundergehakt
– 1/2 zoete puntpaprika in kleine blokjes gesneden
– 2 handjes spinazie
– 2 bosuitjes in ringen
– 4 el mais
– 1 tomaat in kleine blokjes gesneden
– handjevol geraspte kaas
– versgemalen peper, zeezout en paprika poeder
Hoe maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de knoflook en ui aan. Bak het gehakt rul, breng het op smaak met peper, zout. paprikakruiden en voeg alle groenten toe.
Roerbak alles even door totdat het gaar is en leg 1 wrap op een bord. Schep het gehaktmengsel erop en bestrooi dit met kaas. Leg de andere wrap er boven op.
Grill de quesadilla een paar minuten tussen een grillijzer of in een grillpan, keer hem dan tussentijds om. Doe hetzelfde met de andere quesadilla’s.
Snijd de quesadilla in vieren en serveer hem met een lekkere salade en homemade guacemole.
Enjoy! Fijne vrijdag, liefs Marleen
Zoals ik het zie, staat er leg de andere wrap erbovenop;-)
Eet smakelijk vast als je het gaat maken
Uhm als je een wrap hebt gevuld dan doe jij het op de grill? Moet er geen lege wrap bovenop de gevulde? Zoals ik het lees lijkt het alsof je het namelijk in de gril doet met alles erop en niks erboven.. hihihi.. ik hoor graag even van je