Deze mini healthy pompoen pizza is heerlijk als tussendoortje of zelfs als hapje!
Deze mini pizzatjes zijn snel en makkelijk om te maken en doordat je pompoen als bodem gebruikt zijn ze heerlijk skinny.
Ik maakte een lekkere caprese versie, uiteraard kun je ze beleggen met wat jij maar wilt!
Healthy pompoen pizza (2 personen)
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier
– 8 plakken met schil van een flespompoen
– olijfolie
– tomatenpuree
– 8 plakken courgette
– 8 plakken mozzarella
– 4 cherrytomaatje gehalveerd
– 8 basilicum blaadjes
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoen over de bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie en strooi er wat zeezout over. Zet de pizzabodems voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pompoen uit de oven en verdeel de rest van de ingrediënten (behalve de basilicum) erover en zet de pizzatjes nog 5 minuten in de oven. Bestrooi de healthy pompoen pizza met versgemalen peper en top ze met de basilicum blaadjes.
Enjoy!
Wat een leuke en snelle manier voor gezonde mini pizza’s!