I love mugcakes! Nadat ik de versie van Fit with Marit maakte en al verslaafd was, testte ik nu de versie van Charlie’s Kitchen. Deze healthy mango mugcake.
Tevens ben ik ook gek op Charlotte dus neem ook zeker even een kijkje op haar leuke blog.
Op het vorige recept van mijn mugcake kreeg ik erg veel commentaar over het gebruik van de magnetron, daarom kun je deze versie tevens in de oven maken.
In plaats van banaan gebruik je mango in deze versie, yummie. Hij is zo easy en healthy, ik zeg een betere start van je dag kan niet!
Healthy mango mugcake (1 persoon)
Wat heb je nodig:
– 4 el mangoblokjes
– 1 ei
– 30 gr. havermout
– 2 el magere kwark
– 1 el kokosrasp
Hoe maak je het:
Prak 2 el mangoblokjes zo fijn mogelijk in een kom of mok. Voeg het ei toe en meng het goed door elkaar.
Meng vervolgens de havermout erdoor en de kokosrasp tot een goed mengsel. Zet de mugcake in de magnetron op de hoogste stand voor 1,5 minuut.
Wanneer hij goed gestold is tot een cakeje, dan is hij klaar. Wil je geen magnetron gebruiken? Zet hem dan 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Top de mugcake met de kwark, 2 el mangoblokjes en nog wat kokosrasp.
Enjoy!
Mmmm net gemaakt en natuurlijk gegeten echt super lekker