Yummie in my tummie zijn ze deze healthy kwarkbolletjes naar het recept van Rosa en Healthyfans.
Ik zag ze de hele week al voorbij komen op instagram, dus greep mijn kans om ze te maken op deze vrije dag. Super easy om te maken en terwijl ze in de oven zaten begon het hele huis naar aardbei te ruiken, hmmmm.
Een healthy kwarbolletje bevat per stuk maar 100 calorieën en 1 gr. vet. Dus stiekem snoepen mag! Ze zijn echt goddelijk als je de eerste hap neemt…..ik zit ze warm op te eten.
Ik vind het ook erg leuk om ze weg te geven, en ik denk dat iedereen ze ook wel wil krijgen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, fijne hemelvaartdag!
Healthy kwarkbolletjes (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier.
– 150 gram rozijnen
– 250 gram magere aardbeien kwark
– 250 gram bloem
– 2 eieren
– 1 el olie
– 1 el bakpoeder
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Wel de rozijnen een kwartiertje in een kom met warm water.
Meng ondertussen de alle ingrediënten behalve de bloem in de keukenmachine en schep als laatst met een spatel de bloem en rozijnen erdoor.
Meng alles goed tot een deeg en verdeel met 2 lepels 12 bolletjes op de bakplaat. Bak de healthy kwarkbolletjes af in 20-25 minuten. Check even of ze gaar zijn met een satéprikker.
Enjoy!
Hoe lang kun je deze bewaren?
Leuk om te horen, lekker ervan genieten!
Bedankt voor dit heerlijke recept, ze smaken heerlijk!
Kan t bloem ook vervangen worden door amandelmeel of kokosmeel?
Samen met de rozijnen erdoor spatelen idd! Heb het aangepast, dank je!
Je zou het kunnen proberen, yoghurt is wel veel dunner dan kwark. Dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen!
Tegelijk met de rozijnen, heb het aangepast. Dank je!
Wanneer voeg je de bloem toe?
Kan je hier ook yoghurt voor gebruiken?
Wat moet je met de bloem doen dan? Er staat dat je alles door elkaar moet doen behalve de bloem. Daarna de rozijnen erdoor spatelen. Dan bolletjes maken. Moet je de bloem er ook door spatelen dan????
Is het ook mogelijk om hier voor speltmeel te gebruiken of worden ze dan te hard?
Lekker Marleen, vandaag gemaakt, en ik wil ze eigenlijk allemaal in 1 x opeten :-).
Hoi! Zou dit ook mogelijk zijn om in een cake vorm te maken? ?
Ze zijn heerlijk! Heb ze net gemaakt . Bedankt voor het recept ☺
Ziet er heerlijk uit 🙂 Lijken net kleine krentenbolletjes. Ik bewaar het recept, dankje voor het delen.