Heb jij vanavond zin in een makkelijk en gezond receptje? Ik maakte deze snelle en lekkere healthy gado gado!
De eerste keer dat ik gado gado at was bij mijn schoonouder, sindsdien ben ik verslaafd! Ik maakte deze gado gado met verse kipsaté en lekker veel verse groente, i love it!
Healthy gado gado (2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 300 gr. kipfilet in blokjes
– 1/2 ui fijngesnipperd
– 2 teentjes knoflook
– 2 cm verse gember geraspt
– 1 tl milde sambal
– scheutje ketjap
– 1oo ml biologische kokosmelk
– 3 el power butter of pindakaas
– 100 gr. geraspte wortel
– 100 gr. sperziebonen
– 100 gr. chinese kool
– 1/4e komkommer in blokjes gesneden
– 2 hard gekookte eieren in partjes
– 2 el fijngehakte cashewnoten
– 2 el kokosrasp
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Breng in een pan water aan de kook en kook kort (6-8 min) de wortel, sperziebonen en chinese kool. Giet de groente af en spoel dit af met koud water.
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit hierin kort de ui, knoflook en gember aan met de sambal. Voeg de power butter, kokosmelk en een scheutje ketjap toe. Roer alles goed door en laat het een pindasaus worden. Verhit in een wok nog een scheutje olijfolie en wok hierin de kip met peper en zout op hoog vuur totdat het gaar en goudbruin is. Voeg hieraan de satésaus toe en zet het op laag vuur.
Verdeel de groeten en komkommer over 2 borden en verdeel hierover de kipsaté en de eitjes. Top de healthy gado gado met wat fijngehakte cashewnoten en de kokosrasp.
Enjoy!
Wat leuk om te horen Sammy!
Vanavond dit recept van je gemaakt. Was echt heerlijk! Gaan we zeker vaker maken.
Amandelpasta?
Heb je een vervangend product voor pindakaas, mag namelijk geen pinda’s