Yes! Het is weer zondag bakdag. Ik duik straks de keuken in voor een super leuke catering opdracht die ik aankomende week heb voor een pilates club.
Omdat het hun laatste lesweek van het jaar is mag ik ze voorzien van allerlei “gezond” lekkers.
Deze healthy chocolade chip muffins maakte ik een tijdje geleden samen met het speltbrood op een zondag. Door de Griekse yoghurt zijn ze heerlijk smeuïg. En aangezien ik er iets teveel pure chocolade van Foodelicious in had gedaan gingen ze er nog beter in 😉 Ik scoorde deze chocolade al een tijdje geleden in Rotterdam. Later deze week meer over deze fijne food shop.
Het onderstaande recept is in cups, ik heb ze gewoon bij de AH gescoord. De muffins zijn vrij van geraffineerde suikers en gluten. Ik zeg “yummy in my tummy”!
Ik ben benieuwd wat jullie graag bakken op zondag? Laat je een reactie achter?
Healthy Chocolate chip muffins (12 stuks)
– 2 rijpe bananen
– 1 cup havermout
– 1 cup Griekse yoghurt
– 2 eieren
– 1/4 cup honing
– 1,5 tl bakpoeder
– halve tl baking soda
– snufje zout
– 1/2 cup mini chocolate chips
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met bakspray of gebruik vormpjes.
Meng alle natte ingrediënten in de keukenmachine. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten behalve de chocolate chips.
Meng nu alles goed door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat. Roer de chocolate chips er rustig door met een spatel maar houd nog wat apart voor de topping.
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en top de muffins met de chocolate chips.
Bak de muffins voor ongeveer 25-30 minuten af in de oven. Laat ze afkoelen op een taart rooster en smullen maar.
Echt hemels! Enjoy!